T: +386 (0)2 421 66 50           e-pošta: info@lsmb.si        
  Srednja lesarska in gozdarska šola Maribor

Aljaž Fijačko

Po šestnajstih letih, kolikor je preteklo od uspešno opravljene mature, se naš bivši dijak Aljaž Fijačko ponovno vrača v šolo. Tokrat kot učitelj praktičnega pouka.

Bil je prva generacija dijakov, ki se je vpisala leta 2000 na takrat novo zgrajeno Lesarsko šolo Maribor. Sprva je končal triletni program mizar, nato pa kot odličnjak še program 3+2. Zatem ga je pot zanesla v druge vode in v Portorožu je na Fakulteti za pomorstvo in promet najprej diplomiral, nato pa še pridobil naziv magister inženir prometa. Z lesom je ves čas ostajal v stiku z ustvarjanjem doma in intenzivnim sodelovanjem pri Splavarskem društvu Maribor.

Kakšni so vaši prvi vtisi na »drugi strani katedra«?

Zelo sem vesel, da imam možnost delati v šolstvu z mladimi. S pedagoškim delom sem se srečal že lanskega decembra, ko sem nadomeščal odsotnega učitelja. Prvi vtisi dela z dijaki so zelo pozitivni. V vlogi učitelja se dobro počutim, saj imam možnost prenašati svoje znanje in izkušnje na dijake. Poučujem  obdelovalce lesa v 1. Č in lesarske tehnike 3. A.  S slednjimi bomo letos izdelali klubsko mizico.

Kakšen pedagoški pristop ste ubrali?

Vem, da dijaki potrebujejo sprejetost in z njimi se da vse dogovoriti.  Poskušam najti uspešne načine motiviranja, vzpostavljanja stika in sodelovanja pri pouku. Nenehno jih vključujem v delo, se z njimi pogovarjam in jim postavljam vprašanja. Želim jih veliko naučiti in vzgojiti v sposobne ter odgovorne lesarje.

Kaj bi sporočili dijakom?

Predvsem to, da naj vedo, da je možno vse uresničiti. Sam si nisem nikoli predstavljal, da bom nekoč končal magisterij. Pa je vse možno doseči, le pravo voljo in močno željo je treba imeti.

Čaka vas še kar nekaj izobraževanj?

Sedaj sem se vpisal še na našo višjo strokovno šolo, smer lesarstvo.  Pridobiti pa si moram še pedagoško-andragoško izobrazbo.

Aljaža se iz njegovih šolskih dni spominjamo kot uspešnega, vestnega in odgovornega dijaka. Želimo mu dobro počutje med nami in veliko zadovoljnih ter odlično usposobljenih dijakov - lesarjev.

                                                                                                                                                                                                                     M. Č.

 

Športni dan september 17

 

 

 

 

 

Razisk Aljaž in Tomaž 20

Aljaž Šopinger iz 4. A/LT in Tomaž Rihter, naš letošnji maturant v programu gozdarski tehnik, sta prejela na državnem prvenstvu raziskovalnih nalog zlato priznanje.

Nanju smo izjemno ponosni in jima iskreno čestitamo k doseženemu uspehu.

1. roditelsjki sestanek1 20

AAI identiteta – nastavitve

AAI račun ti omogoče vpis v vse storitve z enim geslo (šolska mreža, Office 365, Eduroam, …..)

 

1. Sprememba gesla
Prejel si list s podatki svoje AAI identitete (uporabniško ime in geslo) za prijavo v AAI račun. Ob prvi prijavi je priporočljivo spremeniti geslo - zato se prijavi na strani:
https://mdm.arnes.si/
in spremeni geslo!! Spremenjeno geslo si obvezno zapiši, slikaj, zapomni!

2. Vpis v Office 365
V brskalniku odpri nov zavihek in se s spremenjenim geslom prijavi v Office 365: https://login.microsoftonline.com/

Tam boš lahko dostopal do vseh storitev Office 365 in do svojih licenc za namestitev programov v stacionarni računalnik


3. Nastavitve Eduroam na telefon/

navodilo za telefon (klikni na povezavo)

 

4. Nastavitve Eduroam na tablico/prenosnik

V spletnem brskalniku na tablici/prenosniku pojdi na AAI storitve in namesti EduroamCAT za Lesarsko šolo - vpiši se v WIFI Eduroam na šoli s svojim AAI računom!

 

AAI

Malica razpored novo

Lesarska in gozdarska šola Maribor
Lesarska ulica 2
2000 Maribor

tel.: +386 2 421 66 50
e-naslov:  info@lesarska-sola-maribor.net