JUNIJ 2015 - SEPTEMBER 2015
 
Lea Kadivnik, študentka 1. letnika v programu Oblikovanje materialov, ki opravlja trimesečno prakso na Islandiji preko Erasmus projektov, pripoveduje o svojih izkušnjah na daljnem severu:

"Letošnje poletje sem želela preživeti na malo drugačen način - odločila sem se za opravljanje praktičnega izobraževanja preko mednarodnega projekta Erasmus v najbolj severno ležeči prestolnici na svetu. Reykjavik je majhno in umirjeno mesto, na vsakem koraku obdano tako z izjemnimi arhitekturnimi in umetniškimi objekti, kot tudi z naravo. Islandci so izredno pozitivno naravnani, strpni, prijazni, dobrosrčni in sproščeni ljudje. Nikoli se nad ničemer se ne pritožujejo - niti nad vremenom, ki zna včasih biti precej muhasto. Veljajo za ene najbolj srečnih ljudi na svetu, eden od razlogov za to je tudi umirjen življenjski tempo.

Praktično izobraževanje opravljam v podjetju Agustav (www.agustav.com), pod mentorstvom mizarja in oblikovalca Gustava Johannssona. Podjetje ima trenutno tri zaposlene. Ukvarjajo se s kreiranjem in izdelovanjem lastnih produktov ter z izdelavo lesenega pohištva in uporabnih predmetov po meri. Pri delu najpogosteje uporabljajo ročna orodja in ročne stroje za obdelavo lesa.

Kljub osvežujočem islandskem podnebju in nekaterim začetnim skrbem mi je v veliko veselje, da sem se odločila za Erasmus mobilnost. Poleg opravljanja praktičnega izobraževanja sem imela priložnost spoznati islandsko kulturo, izboljšati jezikovne spretnosti in raziskati najlepše kotičke Islandije.  Je izkušnja, ki mi bo ostala v zelo lepem spominu in je k moji osebni rasti ter samostojnosti prispevala ogromno."
 
Več slik najdete v GALERIJI (KLIKNI)....