Ana Viher, Michelle Vrbanić in Nežka Piko so na konferenci "Forum of Ideas", ki jo je organizirala Kauno kolegija iz Litve, predstavile projekt ustvarjanja lesenih oblek. 

lesene obleke oblikovanje 3s

"V projektnem tednu smo  uporabili pravila prostoročnega risanja, risanja, tehničnega risanja in univerzalnosti umetniškega jezika in barvnih študij. S pomočjo timskega dela smo izdelali oblačila, navdihnjena iz narave, pri tem pa uporabili les in furnir. 

Ključne besede: oblikovanje materialov, blaga in lesa, moda, modno oblikovanje, navdih, narava, praktično uporabljeno teoretično znanje, projekt, sitotisk, timsko delo, furnir, les, oblikovanje lesa, lesena obleka.

Raziskovalna metodologija: Raziskovanje idej, risanje idej, raziskovanje materialov, stilizacija kosov oblačil, poudarjanje individualnosti, oblikovanje končnega izdelka, raziskovanje blaga v kombinaciji z lesom.

lesene obleke oblikovanje 4s
Rezultati / ugotovitve: Razvoj od ideje do končnega izdelka, poudarek na timskem delu, kjer ekipa deluje samostojno, poudarja pa lastno individualnost.
Izvirnost:Končni izdelek je obleka za žensko obliko, ki združuje različne vrste lesa in tkanin. Predstavljene obleke so narejene za različne priložnosti. Obleka Sončnica vključuje sončni dizajn, ki je sitotiskan na furnirju iz pepela."

Mentor: Cvetka Hojnik, mag.